100% Prirodno

Odabir mesa

Dijelovi mesa

File prsiju

File je neizostavan dio mnogobrojnih brzih jela, a zbog jednostavnosti pripreme i obilnosti proteina predstavlja izvrsnu namirnicu za svakog kuhara ili kuharicu.

Krila

U kombinaciji s raznim začinima i umacima, krila dobivaju dodatno bogatstvo okusa te se mogu poslužiti kao sočno predjelo ili glavno jelo.

Batak

Jednostavan za pripremu i kuhanje. Zarežite kožu kako bi se marinada bolje upila i zapecite ih u pećnici do neodoljive hrskavosti.

Zabatak

Zabatak je uz krilo najsočniji dio. Sastavljen je i od bijelog i od tamnijeg mesa što mu osigurava besprijekornu sočnost. Sa zabatkom je vrlo lako rukovati u kuhinji: može se grillati, peći i kuhati, s kostima ili bez kosti.

Zadnja četvrt

Zadnju četvrt čine batak i zabatak no odrezana je tako da na njoj ostane i dio leđa. S njom možete sve što i s batkom ili zabatkom, a razlika je da ćete je dobiti po nižoj cijeni od samih bataka i zabataka.

Leđa

Mišljenje mnogih gurmana govori da se najslađe meso kod peradi nalazi na leđima. Idealna su kao meso za spremanje pileće juhe i jušnih temeljaca koji su neizostavan dio bilo kojeg umaka ili rižota.

Meso s kosti

Ne kaže se uzalud da je meso najsočnije uz kost što čini kost nezaobilaznim pojačivačem dobrog okusa. Ne samo da je poseban užitak jesti meso s kostiju rukama, već se na taj način jede sporije što je prema preporukama stručnjaka zdravije za naš organizam.

Otkošteno meso

Ako ste vremenski ograničeni, možete pripremiti puno ukusnih jela u svega 30 minuta i manje koristeći otkošteno meso. Narezano na kockice ili trake, zapečeno i preliveno umakom, izvrsno se slaže s tjesteninom ili rižom.

PERAD U KOMADU

Perad u komadu odličan je izbor ako kuhate za više ljudi, a pečenjem u komadu zajedno s kožom i kostima meso će zadržati sočnost, a Vaši ukućani bit će oduševljeni.