Pileći file u bijelom umaku
Broj osoba:
4Vrijeme pripreme:
1 hSastojci:
Za meso:
- 1 kg pilećeg filea
- 2 žlice soja sosa
- peršin
- češnjak
- sol
Za umak:
- maslinovo ulje
- luk
- mrkva
- šampinjoni
- 2 dcl bijelog vina
- pileći temeljac
- 3 dcl vrhnje za kuhanje
- voda
- 1 žlica gustina ili brašna
- sol
Opis:
1. Pileći file izrežite na kockice ili trakice (po želji). Pomiješajte soja sos, malo soli, peršina i češnjaka i time prelijte pileći file. Pecite pileći file na maslinovom ulju na tavi, te ga nakon pečenja zamotajte u aluminijsku foliju.
2. U istoj tavi prodinstajte luk, mrkvu i šampinjone, pa zatim dodajte vino i malo vode. Kad vino ispari, dodajte pileći temeljac te sve zajedno još kuhajte par minuta uz lagano miješanje. Dodajte sol po želji. Vratite meso u tavu (zajedno sa sokom koji se iscijedio u foliju), te dodajte vrhnje za kuhanje i gustin po potrebi da Vam se umak zgusne. Kuhajte još par minuta da se meso i umak sljube.
Savjet: Za ljutinu koristite chilli umak po želji.
