100% Prirodno

Pileći file u bijelom umaku

Broj osoba:

4

Vrijeme pripreme:

1 h
Pileći file u bijelom umaku

Sastojci:

Za meso:

  • 1 kg pilećeg filea
  • 2 žlice soja sosa
  • peršin
  • češnjak
  • sol

Za umak:

  • maslinovo ulje
  • luk
  • mrkva
  • šampinjoni
  • 2 dcl bijelog vina
  • pileći temeljac
  • 3 dcl vrhnje za kuhanje
  • voda
  • 1 žlica gustina ili brašna
  • sol

Opis:

1. Pileći file izrežite na kockice ili trakice (po želji). Pomiješajte soja sos, malo soli, peršina i češnjaka i time prelijte pileći file. Pecite pileći file na maslinovom ulju na tavi, te ga nakon pečenja zamotajte u aluminijsku foliju.

2. U istoj tavi prodinstajte luk, mrkvu i šampinjone, pa zatim dodajte vino i malo vode. Kad vino ispari, dodajte pileći temeljac te sve zajedno još kuhajte par minuta uz lagano miješanje. Dodajte sol po želji. Vratite meso u tavu (zajedno sa sokom koji se iscijedio u foliju), te dodajte vrhnje za kuhanje i gustin po potrebi da Vam se umak zgusne. Kuhajte još par minuta da se meso i umak sljube.

Savjet: Za ljutinu koristite chilli umak po želji.