Hladni namaz od pačjih prsa u pačjoj masti
Broj osoba:
4Vrijeme pripreme:
1 hSastojci:
- 500 g pačjih prsa s kožom
- 300 g pačje masti
- 1 pušlek svježeg vlasca
- sol i papar po želji
Moguće je dodati i:
- 100 g prženih lješnjaka
Opis:
1. Pačja prsa s kožom posolite i ispecite u tavi ili pećnici tako da su jače pečena (well done).
2. Pečena pačja prsa zamotajte u alu-foliju i pustite 10-ak minuta da se odmore.
3. Prsa s kožom narežite na sitne kockice (BITNO: prsa moraju biti suha).
4. Dodajte nasjeckani vlasac, sol i papar.
5. Sve zajedno dodajte u pačju mast i promiješajte*.
6. Namaz stavite u staklenku i čuvajte u hladnjaku do 15 dana, ali dok ga otvorite, preporučamo potrošiti u roku od 3 dana.
*Savjet: Ako želite, u namaz možete dodati i pržene lješnjake.
