Farmerski uzgoj

Podrijetlo: Podravina

Pokrenuli smo proizvodnju visokokvalitetne domaće peradi kontroliranog podrijetla, tzv. Farmerski uzgoj peradi ili Perad iz slobodnog uzgoja. Ovu liniju proizvoda odlikuje visoka kakvoća mesa dobivena prilagođenom ishranom manjeg intenziteta i duljim trajanjem uzgoja.

Naša priča oko farmerskog uzgoja zvuči vrlo jednostavno jer upravo takva i jest. Zalaganjem i brigom oko prehrane peradi i omogućavanjem boravka u prirodi, kakvoća mesa je zajamčena. U početnom stadiju uzgoja perad boravi u zatvorenom prostoru i hrani se smjesom s visokim udjelom žitarica. U kasnijoj fazi kad boravi na otvorenom prostoru farme, konzumira i kukuruz u zrnu i travu na ispaši.

U video isječku koji se nalazi na ovoj stranici prikazana je naša farma sa vodenim lagunama napravljenim za patke i guske te nadstrešnice napravljene za boravak životinja u lošijim vremenskim uvjetima.

Meso peradi iz slobodnog uzgoja odlikuje se najfinijom strukturom mišićnih vlakana, niskim udjelom masti i značajnim udjelom visokovrijednih proteina, što rezultira savršenim prirodnim okusom.

Zelenilo na farmi jamči Vam da perad raste u prirodnom okruženju upravo onako kako su to naši stari nekada uzgajali. Probajte ovu liniju proizvoda i osjetite dašak prošlosti spremljen na suvremen način na Vašem stolu.

Našim načinom uzgoja:

  • patke rastu između 80 i 100 dana
  • guske rastu minimalno 100 dana, a najkvalitetnije meso dobiva se tek nakon 4 do 5 mjeseci uzgoja
  • pilići rastu 80 dana
  • pijetlovi rastu 150 dana

PREMIUM PROIZVODI

Meso dobiveno farmerskim načinom uzgoja prirodan je izvor energije, proteina, vitamina i minerala potrebnih našem organizmu.
Meso peradi sa naših farmi odlikuje se vrhunskim nutritivnim svojstvima, a podatke o nutritivnim vrijednostima pronađite u opisima proizvoda.

PILIĆ

Glavna karakteristika pilića iz slobodnog uzgoja struktura je mesa koja ga razlikuje od klasičnih brojlerskih pilića. Njihovo meso je mišićavije i snažno se drži za kosti, a odlikuje ga visok udio proteina, te nizak udio masti zbog čega je pileće meso iz slobodnog uzgoja hranjivo i zdravo. Također, pileće meso bogato je i željezom i cinkom.

Piletina je stekla svoju popularnost zahvaljujući izvrsnim nutritivnim svojstvima i mnoštvu načina pripremanja. Dobro se slaže s drugim vrstama mesa, zato budite kreativni i nećete pogriješiti.

MLADA PATKA

Patke iz farmerskog uzgoja odlikuje kvaliteta mesa, a briga koja je posvećena njihovom uzgoju vidljiva je kroz svaki dio patke kao delikatesnog obroka pogodnog za Vašu obitelj, drage goste i poslovne partnere. Patke rastu između 80 i 100 dana, te svakog dana borave u prirodi i plivaju u vodenim lagunama. Duljim uzgojem te omogućavanjem boravka u prirodi postižemo visoku kvalitetu pačjeg mesa.

Preporučujemo da patke pripremite na ražnju jer su bogate masnoćom pa se tijekom pečenja njihova mast cijedi i tako podmazuje cijelu patku što joj daje izvrsnu sočnost i mekoću.

MLADA GUSKA

Guske pripadaju u istu porodicu životinja kao i patke. Na farmi provode minimalno 100 dana, a meso visoke kakvoće dobiva se tek nakon 4 do 5 mjeseci uzgoja. Guske su pravi čuvari, prepoznaju onog koji ih hrani i vodi brigu o njima te mu stoga rado prilaze. Na sve druge ljude glavni gusak često voli siktati kako bi obranio područje na kojem obitava. 
Zbog duljeg uzgoja i same teksture mesa, guske su drugačije od pataka pa preporučujemo da prije bilo kakve termičke obrade dodate guščju mast iz naše ponude kako ne biste pokvarili okus koristeći mast drugog podrijetla.

PIJETAO

Rugani pijetlovi ili “pevci” u Podravini i Zagorju ili pak “pivci” u Dalmaciji vrlo su cijenjena delicija koju je u današnje vrijeme sve teže i teže pronaći. Naši pijetlovi redovito se bave kukurikanjem, a na farmi borave minimalno 4 do 6 mjeseci, dok ponekad znamo uzgojiti i jednogodišnjake za koje tek pravi gurmani znaju koliko vrijedi takvo meso uzgojeno na prirodan način. 
Preporučamo da pijetla pripremite ispod peke kako bi njegovo meso omekšalo, a zadržalo sočnost i prirodan okus.

PAČJA PRSA S KOŽOM BEZ KOSTI

Pačja prsa spremljena na roštilju na drva staju uz bok puno snažnijoj konkurenciji različitih steakova, popularnih u današnje doba. 
Sočna i ukusna, prava su poslastica svih ljubitelja dobrog mesa, a preporučuju ih i poznati svjetski chefovi kao prvoklasnu namirnicu. 
Pačja prsa obavezno pecite s kožom, a super recept pronađite u našim receptima.

PAČJI BATAK ZABATAK

Batke i zabatke preporučujemo kombinirati s različitim umacima na bazi crvenog vina. 
Broj namirnica s kojima možete sljubiti batke zabatke neograničen je upravo koliko i vaša mašta.
Više recepata pronađite na stranici "Recepti".